Nuffnang Ads

Monday, 2 January 2012

Permulaan 2012 - Sehangat ayam punya tuhh..!!

Bermulanya tahun 2012 rasanya mahu mengasah bakat dalam bidang penulisan la, dah lama bebenar tak menulis, apetah lagi menaip muahahaha.. Chewaaa.. Bercerita pasal tahun baru ni la kan.. Lazim nya setiap orang akan ada azam baru, tak kira lah sama ada tercapai atau tidak itu bergantung pada individu itu masing-masing kan.. Dulu penah cakap dalam hati, tahun ni mesti kena jadi budak lagi baik dari tahun lepas, tapi sampai sekarang tak jadi budak baik lagi, so azam tu akan dibawa ke tahun-tahun yang akan datang.. haha.. sampai tercapai.. klakar plak bila fikir balik.. Bukan azam tu yang kelakar.. Tapi sikap aku ni yang buat aku tergelak..





































Dulu pernah la konon nya nak pakai dairi, dengan semangat cakap kat diri sendiri "aku nak guna diari ni..!!".. Tapi tak sampai pun seminggu aku kemana, diari tu pun entah kemana.. Yang pelik nya tiap-tiap tahun beli diari, dan tiap-tiap tahun jugak lah diari tu lesap.. Kalau jumpa pun adik aku dah 'guna', bukan guna untuk dia tulis tapi dia wat CONTENG.. Nak marah tak boleh sebab dia kankecik lagi.. Dalam hati tetap sentap walaupun tak guna diari tu.. Blog pun macam tu jugak, sampai bersawang tak pernah nya nak update.. hahaha


Tapi....

Dengan semangat baru, azam baru tahun ni.. Aku cuba untuk pastikan blog ni tak sunyi dengan peng'update'an nya..


Kalau la ada orang tanya kenapa la tajuk blog ni 'Dunia tanpa DAKWAT'? Adakah penulis ni kekwat? hahaha Sebenarnya dunia tanpa dakwat ni macam laptop OR pc korang la, mana ada guna pen ke LUNA ke stabilo ke.. TAPI semua nya guna PIXEL dan jugak BITMAP je.. Sok pandai kejap.. haha

Salam perkenalan semua........

3 comments:

YOUsoF said...

Hehehe.. Finally arshadmuhamad sudah update blognya.... Apsal kau tak pernah bagitau aku pasal blog kau ni ek? (takpe aku tak sentap) ;D


Ok la jugak, adik kau 'guna' diari tu, daripada abangnya tahu beli dan tahu lesapkan je.. hahah

Selamat tahun baru Cad!

arshadmuhamad said...

Blog dulu bersawang sudah, lagipon tak aktif sangat.. Tak pandai menulis..

Budak baru mintak tunjuk ajar sifu yer..

Selamat tahun baru jugak.!!

YOUsoF said...

Hehe sama² kita belajar Cad.. Mana tau kau jadi blogger famous nanti.. Aminnn.