Nuffnang Ads

Friday, 21 December 2012

Watching Movies is my ?????

 
Hye

Assalamualaikum


Apa khabar??


Sehat??




Kak Ton: "Mati hidup balik pon aku nak nyanyi jugak !!" 
Acad: "Yelahhh Kak Ton.."
http://i386.photobucket.com/albums/oo307/beautifulnara/bnara/zaiton.jpg





Ni penangan Zaiton Ini Ceritaku laa ni.. Walaupun cerita nya ala kadar tapi bagi yang menghayati macam aku pasti akan kata okey la cerita nih.. Dan bagi yang tak suka cerita lembik + air mata.. SANA ADA PINTU.. JALAN!! Hehehe..





Sekarang ni dah takde cerita kat wayang yang best nak tunggu.. 
 Terbaru ni dapat la aku tengok The Hobbit, Twilight Breaking Down Part2, Sepah The Movie, Life of Pi, Aku Terima Nikahnya, Dark Knight Rises, Total Recall, SAM, Mael Lambong, Snow White And Huntsman, Silent Hill 2, Resident Evil..


http://www.comingsoon.net/gallery/40304/The_Hobbit:_An_Unexpected_Journey_74.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-5pySxSGAb6U/ULgMkCJCFSI/AAAAAAAACkE/Gmk3Os0VS2Y/s1600/TRIGYY-COM-lirik-lagu-seandainya-akim-af-ost-sepah-the-movie-2012.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/5/57/Life_of_Pi_2012_Poster.jpg/220px-Life_of_Pi_2012_Poster.jpg 
http://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BMzQ2NzYwOTEzMl5BMl5BanBnXkFtZTcwNjExNTMxOA@@._V1._SY317_.jpg 
http://www.fundaciondoctordepando.com/CINE-ESTRENOS%20DE%20CINE%202012/ESTRENO_ESPANA_2012_OCTUBRE/Silent%20Hill%20Revelation%203D%20(2012)%202.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-d1QGMEZw4rI/UHmUuJVWMwI/AAAAAAAAH7Q/b_J61ITD78A/s1600/aku-terima-nikahnya.jpg 
http://3.bp.blogspot.com/-rzwka8c0wMs/UFDUoLFbI2I/AAAAAAAAIMw/ez3S9-s42yM/s1600/resident_evil_retribution_ver7.jpg 
http://1.bp.blogspot.com/-ir7rW6QhBMU/T9tB7hxpkJI/AAAAAAAAPTQ/LY4QxKooEP8/s1600/Filem%2Bmael%2Blambong.jpg
http://mankabros.com/blogs/btp/wp-content/uploads/2012/06/snow_white_and_the_huntsman_movie_poster_1.jpg 
http://trigyy.com/wp-content/uploads/2012/09/TRIGYY-COM-download-Filem-SAM-saya-amat-mencintaimu-dvdrip-mkv-avi-rmvb-2012.jpg
http://collider.com/wp-content/uploads/the-dark-knight-rises-batman-poster1.jpg 
http://cdn.stereogum.com/files/2012/10/Breaking_Dawn_Part_2_Poster-608x940.jpg
Nota Kaki:
Watching movies is My Hobby !!

Wednesday, 19 December 2012

[VIDEO] Lirik Lagu Aku Datang - TOMOK






Lirik Lagu Aku Datang – Tomok
(Lagu Tema/OST Istanbul Aku Datang)

Aku datang kepadamu
Aku datang mencarimu
Tapi kau pergi dariku
Bagai bayu di jari jari ku

Aku datang dengan rindu
Aku datang dengan pilu
Tapi kau terus membisu
Bagai bintang dingin menjauh

Ke manakah perginya kasih kita
Ke manakah hilangnya erti setia
Berlari ku mengejar
Namun cahayanya makin pudar
Ke manakah harusku bawa cinta
Ke manakah harus ku cari syurga
Andai bukan kepadamu
Ke mana lagi harus ku tuju
Ooohhhhhh


Ke manakah perginya kasih kita
Ke manakah hilangnya erti setia
Berlari ku mengejar
Namun cahayanya makin pudar

Ke manakah harusku bawa cinta
Ke manakah harus ku cari syurga
Andai bukan kepadamu
Ke mana lagi harus ku tuju
Aku datang kepadamu
Kepadamu





Nota Kaki:
 -Sulit dan Persendirian-


Thursday, 13 December 2012

Dan Calon-Calon Nya Adalah ..












MAKLUMAT JAWATAN
SM20120123
Kementerian /Jabatan : JABATAN PERKHIDMATAN AWAM

Jawatan
Bil. Permohonan
Bil. Dipanggil
Temuduga
Bil. Kekosongan
Jawatan
Bil. Calon
Simpanan
PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT GRED F29
18335
1716
70
80
[Keluar
 
 
 
 
 
 
Nota Kaki: 
70 Kekosongan SAHAJA..
Ingat tu Cadd !!

 

Wednesday, 12 December 2012

No Valid Title Found Error !!







No. Kad Pengenalan :  880502******
Nama Penuh :  MUHAMAD ARSHAD BIN ABU SAMAH


Tarikh/Masa
Kod
Jawatan
Tempat Temu Duga
27/12/2012
08:00 PAGI
2764
PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT GRED F29 BILIK TEMU DUGA 3, SPA JOHOR BAHRU,
LOT 8C, TINGKAT 8, MENARA ANSAR,
NO. 65 JALAN TRUS,
80000 JOHOR BAHRU.

1. Anda dikehendaki membawa bersama semasa temu duga dokumen-dokumen ASAL dan SALINAN FOTOSTAT seperti berikut:
a. Kad Pengenalan;
b. Sijil Kelahiran;
c. Sijil Kewarganegaraan Malaysia atau bukti-bukti lain yang mengesahkan Kerakyatan Malaysia seperti Sijil Kewarganegaraan Ibu/Bapa; (jika berkenaan)
d. Sijil Kelulusan Persekolahan: SPM/SPM(V);
e. Sijil yang membuktikan kelulusan Bahasa Melayu setaraf kelulusan SPM; (jika berkenaan)
f. Ijazah/Diploma dan transkrip/Surat Pengesahan Kelulusan Peperiksaan Akhir dari pusat-pusat pengajian tinggi;
g. Surat tawaran biasiswa bagi pemegang biasiswa JPA; (jika berkenaan)
h. Sijil-sijil lain yang ada berkaitan dengan jawatan seperti Sijil Pendaftaran Penuh dengan Lembaga Ikhtisas atau kelulusan-kelulusan lain;
i. Sijil kegiatan luar; (Asal Sahaja)
j. Sijil Pendaftaran Calon Kurang Upaya/Surat pengesahan penerima bantuan Jabatan Kebajikan Malaysia/Program Kesejahteraan Rakyat; (jika berkenaan)
k. Ringkasan Kenyataan Perkhidmatan, Laporan Penilaian Prestasi Terkini, Surat Perakuan Ketua Jabatan dan slip gaji terakhir untuk pegawai sedang berkhidmat di dalam Perkhidmatan Awam sahaja.
2. Anda dikehendaki membawa "resume" bergambar yang ringkas dan padat.
3. Kegagalan mengemukakan dokumen seperti dikehendaki serta mengemukakan maklumat palsu akan menjejaskan pertimbangan untuk lantikan.
4. Anda dikehendaki berpakaian sopan semasa menghadiri temu duga.




Ya Allah! Jika ada rezekiku di langit maka turunkanlah, dan jika ada rezekiku di bumi maka keluarkanlah, dan jika ianya sukar maka permudahkanlah, jika ianya haram maka bersihkanlah, dan jika ianya jauh maka perdekatkanlah, dan jika ia dekat maka permudahkanlah, dengan kebenaran dhuhaMu, keagungan, keindahan, kekuatan dan kekuasaanMu. 













 

Friday, 16 November 2012

Kita Sempat

 
 
Hye
Assalamualaikum
Apa khabar??
Sehat??
 
 
 
 
 
 ---Kita Sempat (1)---
 
 
 
---Kita Sempat (2)---
 
 
 
 
---Kita Sempat (3)---
 
 
 
 
---Kita Sempat (4)---
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
---Mereka ??--
Hidup pun tak sempat !!
Kalau sempat pun terseksa !! 
 










Nota Kaki:
Kita: Duit, Cinta, Dunia !!
Mereka: Nyawa, nyawa, nyawa !!
Kita: Drama Sinetron Samarinda !!
Mereka:  Nyawa, nyawa, nyawa !!
MasyaAllah..


Friday, 2 November 2012

Detik Cemas Seorang Calon Temuduga



Hye
Assalamualaikum
Apa khabar??
Sehat??

 
Kira-kira dua bulan lepas bertarikh 29/9/12 aku ada menduduki sebuah peperiksaan untuk melayakkan diri ke peringkat temuduga..
Jawatan:
Penolong Pegawai Teknologi Maklumat (Gred F29)..

Dan hasil nya seperti ini:

Tahniah! Anda LULUS ujian yang telah diadakan pada 29/09/2012. 


 Dan dengan itu aku layak ke peringkat seterusnya..

Tapi..



Pepatah Acadd ada mengatakan 
"Kalau nak terbang, jangan terlalu tinggi.. Kalau jatuh, Gedebukk sakit!!"


 So dengan prinsip "harap tak harap sangat" aku gigihkan diri hadapi sebarang kemungkinan apa pun terjadi..


Walaupun begitu, usaha ke arah nak berjaya tu tetap ada la, agak kurang sopan bila terlalu tawakal tanpa iringan usaha yang sepadan..

"Ibarat damba kan emas tapi ke katil selalu.."

 "Umpama tukang kayu tak bawak paku"

 "Nak makan durian terbeli ciku.."
 terlalu jauh menyimpang kata bidalan ini haha..


 Maka akan jahanam la kalau aku teruskan lagi kata bidalan yang kalau difikir dua atau tiga kali pun belum tentu korang setuju..


-----------------------GELETEK-GELETEK-----------------------

Selepas 25 kali mencuba, akhirnya Dol lulus temuduga. Tapi sebelum meninggalkan bilik temuduga, pengurus kilang memberitahu.

Pengurus : Untuk permulaan, kita bayar kamu RM5 sejam. Tapi lepas 3 bulan, kami naikkan gaji kamu kepada RM7 sejam. Setuju?

Dol : Setuju, bos..

Pengurus : Kalau macam tu, bila kamu boleh mula kerja?


Dol : 3 bulan lagi, bos..

 ----------------------------------------------------

  
 Nota Kaki:
Ber Otak  Tak Sama Dengan Ber Akal..
Yang Cerdik Belum Tentu Siuman..
Peace No War!! YEAHH YEAHHHHHHH !! 



 
 

Friday, 26 October 2012

[VIDEO] Lirik Lagu Hilang Naluri – Once Mekel










Lirik Lagu Hilang Naluri – Once Mekel

Mawar merah yang ku cium
Ternyata menusuk dan beracun
Wanginya menyenangkan hatiku
Membuatku tak karuan

Sehari tak bertemu dengannya

Serasa hampa dalam hatiku
Ku mabuk cinta yang tak terbaca
Oleh naluriku

Dia sama sekali tak cintai diriku

Dia hanya memanfaatkan diriku

Matilah kau di dalam hatiku

Bawa pergi saja dirimu
Sampai ke dasar lautan
Matilah kau bersama cintaku
Banyak berharaplah dirimu
Semoga dapat bahagia, berharaplah

Ku berlutut di bawah kakinya

Ku berikan hatiku untuknya
Ku telan semua luka-luka
Ku tak punya perisai lagi

Sehari tak bertemu dengannya

Serasa hampa dalam hatiku
Ku mabuk cinta yang tak terbaca
Oleh naluriku ooh

[Matilah kau]

Matilah kau di dalam hatiku
Bawa pergi saja dirimu
Sampai ke dasar lautan
Matilah kau bersama cintaku
Banyak berharaplah dirimu
Semoga dapat bahagia ooh





Nota Kaki:
Mati lah kau di dalam hatiku..

 

Friday, 12 October 2012

Error 404 - SELUAR NOT FOUND..


Hye
Assalamualaikum
Apa khabar??
Sehat??



 Kalau obses kurus orang kata aku Anorexia plak.. 

Apa yang dimaksudkan dengan Anorexia??

Perasaan diri sendiri gemuk, hakikatnya kurus dah..


Aku pun bukan nak cerita panjang maksud nya, masing-masing pandai guna google kan.. Hahahha..

Bertahun-tahun dahulu aku ni kurus tahap gaban.. Bukan sebab aku ni penagih dadah atau penghidu gam tegar, cuma dah Metabolism tinggi kata nya..
Soal tak cukup makan bukan isu sebab aku kalau makan, ada yang kata Saka aku yang makan kan.. Pelik soal saka pulak timbul..

Pada umur aku 18 tahun berat aku cuma 42kg, tinggi tak berapa pasti plak.. Memang la aku kategori ketot metot, tapi tak terlalu ketot sangat la.. Kui3.. Tapi baru-baru ni terasa sangat kurang tingginya bila aku terang-terangan di reject awal-awal untuk pemilihan jawatan Inspektor sebab kurang 2milimeter.. 

DIULANGI.. 
Kurang 2MILIMETER je.. 

Hancur hati kira tak hancur sangat la, mungkin bukan rezeki nak jadi abang polis.. Abang???? Erkk..




 Masih di jiwa minda dan raga..
Dah la masa tu cuma berseluar pendek je.. Malu dah memang aku buang jauh-jauh..



Acad: "Okey takk?"
Pegawai: "162.8" kata nya pada kawan nya yang mencatat ke borang permohonan Acad.

Pegawai 2:"Cuba ukur lagi.." kata nya sambil membelek-belek borang Acadd..

Maka pegawai pun ukur sampai kali ketiga.. Habis rambut Acad tersepit kat pembaris bila ditolak rapat ke dinding..

Pegawai: "162.8cm.."

Acad: "Ukur ni tak betul kot, saya ukur kat luar 163.2 cm tau.." berani tiba-tiba..

Pegawai 2 pun bangun dari kerusi nya, lalu CUBA TRY TEST ukur Acadd lagi..

Setelah 3 kali dia pun berkata..


Pegawai 2: "Rambut awak ni tebal, memang tak cukup 163cm ni.."
"Kalau kurang berat kami boleh maafkan, nanti awak boleh makan banyak-banyak.."
"Kalau tinggi macam mana nak tambah.."
"Kalau kami bagi lepas, takut nanti dekat tempat latihan diorang ukur lagi sekali.."
Omelan panjang si pegawai 2..


Itu memang pengalaman tak berapa manis aku bila kecewa gitu-gitu jer.. 
Kelakar pun ada.. 
-unforgettable-




Sekarang berat pun bertambah cuma masalah kurang tinggi je lah.. Hehehe
Dari 42kg hingga ke paling berat 58kg..
Sampai ada kawan yang tak tegur aku gara-gara ketembaman aku nih, 
yelah dulu kurus melidi.. Takut salah orang..



Entry ni aku cuma nak bagitau yang seluar aku dah tak muat.. Tu jeeerrr.. Ngeh3..

 Selamat tinggal seluar saiz DUE PULOH LAPANNN..









 Nota Kaki:

 Makan apa saja, tolak batu dan kayu..
Juga tak makan ikan tongkol, belukang, parang, sayuran hijau, ikan pelik-pelik, binatang pelik-pelik..

Acadd: "Hoii Cadd, kata tolak dan batu je??? Pelik la kau Cadd.."

Acadd: "I Am Not Strange, I Am Unique In My Own Way!!"





Wednesday, 15 August 2012

Kepentingan Warranty

Hye
Assalamualaikum
Apa khabar??
Sehat??


Kipmart Kota Tinggi | TODAY's Mall Ulu Tiram | Kg. Melayu Majidee | Repair PC & Laptop | Motherboard | Screen | Monitor | Keyboard | Juga menjual Aksesori 
Setelah penat bagi alasan tak update blog kini aku try jugak nak meng update di tempat keje ini melanggar etika kerja aku dah ni..

Tapi aku cuba beri sikit manfaat kat aku punya tempat kerja ni tanpa membazir satu sen pun bayar gaji aku muahahaha..

Haish terlalu banyak no kena potong ayat-ayat nya, bukan apa aku ni pemalu yang pelahap.. Hah paham-paham udah ler..

Flier ala kadar Acad buat sebab tak ikhlas..



Bercakap mengenai warranty pulak di sini mereka hahahahah mereka??? menyediakan sehingga 90 hari untuk PC (personal computer/Desktop) dan 30 hari untuk Laptop (notebook/netbook)..


Kenapa 90/30 hari??

Sebab mereka kami menjual barangan second hand (terpakai), bukak recon (recondition) okey.. So barangan yang dijual mereka kami mempunya warranty daripada pihak supplier..

Mereka kami juga menjual laptop baru yang biasa nya mempunyai warranty selama 365hari..


Warranty sangat penting sebab..
Terlalu banyak sebab nya tapi aku boleh bagi satu je.. Ngeh3

Boleh Claim balik kalau barang rosak..





ok bye




Nota Kaki:
Cantik dilihat, Elok dipegang, Sekali pecah, Bayor la engkau.
Kalau boss diorang aku baca ni kompom naik gaji.. Hahahha






Sunday, 17 June 2012

Patutkah Dipertikai??




Hye
Assalamualaikum
Apa khabar??
Sehat??



Tajuk:
Isu seorang pemimpin membeli benda yang dikatakan tidak patut dibeli sedangkan rakyatnya masih ramai lagi yang hidup miskin..



Entri kali ini aku nak bercerita sikit mengenai isu plat kereta WWW1 yang telah dibida sehingga mencecah 1/2 juta oleh Sultan Johor..


Bukan kerana aku orang johor maka aku menyebelahi Sultan Johor, tidak sama sekali.. Sesiapa pun yang membaca, terbaca atau dibacakan cerita ini pasti akan membuat kesimpulan sendiri sama ada ianya patut atau tidak patut..






Ianya patut dipertikaikan jika dan hanya jika :

1) Sultan Johor menggunakan duit rakyat jelata nya..
(contoh terdekat: Kalau Beliau guna duit aku..)

Ini kerana Sultan Johor tetap menjalankan tanggungjawabnya sebagai pemimpin dengan menyediakan peruntukan tertentu untuk rakyat..

Pihak yang mengkritik konon hanya memikirkan  kebajikan rakyat dan beranggapan Pemimpin harus memenuhi keperluan rakyat terlebih dahulu berbanding keperluan diri yang lagho.. Mungkin ada benarnya..

TETAPI





Ianya jadi tak patut dipertikai apabila:

1) Orang yang mempertikai itu sendiri pakai BMW/ALZA/CITRA/KENARI siap sportrim lagi manakala orang sekelilingnya nak makan pun susah..
(maksudnya: Dia kritik suruh orang derma, tapi dia boleh pulak beli kemahuan dan bukannya keperluan)





Aku bertanya pada seseorang: 
 (seseorang yang share >>LINK INI<< di facebook)

"Kenapa kau ada kemudahan internet sedangkan orang sekeliling kau ada yang tak cukup makan?? Kenapa kau tak salurkan dana internet kau tu kepada diorang??" 

Jawapan mudah nya:
"AKU BUKAN PEMIMPIN"


-------------

"Cadd, pemimpin je ke kena berkorban menderma untuk membantu orang lain??"

"Taklah, semua manusia punya tanggungjawab yang sama dalam membantu orang yang memerlukan selagi mampu.."




Nota Kaki:
Berdiam dan memerhati adalah lebih mulia daripada bercakap dan melakukan perkara yang sama seperti yang dipertikai..


Saturday, 16 June 2012

Nirwana Band : Sudah Cukup Sudah






Lagu tema minggu ini:



Nirwana Band : Sudah Cukup Sudah


Inikah caramu membalas cintaku
Kau nodai cinta yang ku beri
Inikah caramu membalas sayangku
Kau lukai sayangku untukmu.

C/ Teganya kau menari diatas tangisanku
Kau permainkanku sesuka hatimu

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada hati gelisa
Cintaku kau balas dengan dusta

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada batin tersiksa
Lebih baik ku pergi saja

Tlah berulangkali kucoba mengalah
ternyata sabarku tak berarti untukmu

Ulang
C/ 3x




Nota Kaki:
Yang lalu biarkan berlalu, fokus lah pada perkara yang mendatang..