Nuffnang Ads

Thursday, 25 April 2013

Orang yang Arshad !





Hi,
Hello,
&
Assalamualaikum..




Terbaru dan terkini aku ada hobi baru sempena PRU13 ni..
Hahha segan pule tittew nak gtaw ha3

Menyanyi sekuat hati dalam kereta !


Macam kanak-kanak pon ada, tapi aku kisah pulak.. 
As long as dia tak cam kereta aku.. 
Hahaha
Rasa BADAS pon ada, tapi aku anggap sebagai terapi diri..
Tu je alasan nak terjerit terpekik dan terlolong.. 
Ngeh3..


Sebab apa hmm sebab…

Haa pepatah orang puteh ada cakap orang yang pandai belajar dari kesilapan diri sendiri

Manakala

Orang yang Arshad belajar dari kesilapan orang lain juga..



“Orang yang Arshad ??” Tanya Acadd kepada Acadd

“Orang yang cerdik lagi jinius laaa”
Hahahah ketawa galak


“Apa kena mengena pulak ?”


“Eh kau lupa ke Cadd nama kita dalam Arab kan maksud nya cerdik”


“Erkkk !!”




So aku nak kaitkan kat sini sapa yang cerdik akan lakukan perkara jinius asalkan tak mengganggu orang lain.. 
BADAS punya kaitan, takda kena mengena langsung..



Aku nak cerita pasal politik la sebenarnya..
Ngeh3.

Bagi aku yang dah cukup umur nak mengundi ni, sapa-sapa pon aku boleh pilih..


“Sebab ?”




“Kalau boleh kau nak yang mana menang Cadd??”


“Dua-dua!!”


“Sebab ?”


“Kalau Dacing menang kita dapat duit BR1M, skim itu, skim ini dan bla bla bla..”
“Kalau Bulan dan angkatan nya menang, hutang PTPTN aku terhapuss HAHAHAHAHA”
“So kalau dua-dua menang, hutang TERHAPUS,DUET pon dapat !! “

Kalau la semua orang fakir macam aku . Hihihi



Secara jujur aku selesa dengan pemerintahan sekarang yang terbukti unggul, yang tak terbukti seperti beli cincin or bla bla bla tu aku malas nak ulas.. Sebab akan jatuh fitnah pulak nanti..

TAPI..

Kalau tagline si Bulan yang berbunyi “INI KALI LAH” tu berjaya, aku pon tak kisah.. 
Bukan apa daripada mereka dok melalak menuduh si polan makan rasuah tak sudah-sudah, klepet duit sana-sini, better bagi mereka peluang untuk buktikan apa yang mereka khabar kan.. 
Mereka kata mereka lebih jujur dalam melaksanakan tanggungjawab..

 


 VS





Nota Kaki:
Dalam setandan pisang mungkin ada yang busuk dan berbau, juga menjengkelkan..


Saturday, 20 April 2013

SEGMEN SEMINGGU BLOG HAZWANHAIRY





ENTRY MELEKAT SEHINGGA 25/4/2013
 



Assalamualaikum...
Hari ni blogger hazwanhairy nak lancarkan segmen seminggu blog hazwanhairy. Untuk segmen ni kita tak perlu buat entry berjela-jela just ikut syarat-syarat di bawah sahaja..








SYARAT-SYARAT
1. Kita mestilah FOLLOWERS >>blog ini<< jika tidak paham2 je ok...
2. LIKE la page ni : PERSONAL BLOG |HAZWANHAIRY.COM
3. LIKE page penaja : I LOVE BLOGGING
3. Tajuk SEGMEN SEMINGGU BLOG HAZWANHAIRY  
4. Tempek header diatas.
5. Link kan entry kita pada post >>entry ini<<


Simple kan?xperlu buat karangan..Kalau rajin buatlah karangan apa-apa mengenai blog itu.
Tarikh tutup : 25/04/2013
Pemenang akan di pilih melalui Random.org
Pemenang akan di ketahui pada 26/04/2013
Senarai peserta akan di list untuk kita-kita berBLOGWALKING. 
 



HADIAH

Utama : Baju I LOVE BLOGGING
4x Pemenang : Topup Rm5
CONTOH BAJU



Segala keputusan adalah muktamad ! jadi apa tunggu lagi ajak seramai mungkin tuk join segmen simple ni mana nak tau baju tu hak milik kita ..hehe






Nota Kaki :
Bila fikir-fikir balik. Lama betol tak dapat baju free !  Heee


Friday, 19 April 2013

Pillow Talk !





Hi,
Hello,
&
Assalamualaikum..


Malas memang malas nak buat entry baru ni.. Bukan apa sebab memang otak nya kosong.. 
Matlamat dulu bukan senantiasa sama dengan matlamat sekarang..



“Kau ada matlamat ke Cadd ?” Tanya Acadd kepada Acadd

“Kau takde rasa serba salah ke tanya camtu ?” Pintas Acadd selamba

“Erkkk !!!”



Tolong la jangan judge orang pada dasar mata kita pandang sahaja..
Pepatah orang puteh pun ada cakap pasal pakai kasut lain-lain kan..
Kasut lain-lain, perjalanan lain-lain walaupun kita jalan saing (bersama-sama maksudnya, orang johor je guna kot )..



“Sejak bila kau bangga jadi orang johor ni Cadd ?”


“Kalau dalam hati, sejak dari lahir !”
“Tapi kalau kat mulut, sejak JDT menang semalam !”


“Coppppppp !”


“Apa Lagi ???”


“Kau Tengok Bola ke Cadd ??”


“Erkkk !!”




Kita Cuma ‘jumpa’ orang tu mungkin kurang dari 40% dari diri dia yang sebenar..

“Tak paham la Cadd !”

“La la la laaaaa… “ Acadd pura-pura tak dengar


“Jawab la Cadd !”


“Okay, sebelum tu aku nak tanya kau satu soalan..”
“Kau rasa Acadd ni rajin ke pemalas ?”



“PEMALASS!”


“HAH TAU TAKPE !!”
“Jangan harap la aku nak jawab !”
“Kalau nak tau jugak, ON wechat cepat !”


“Kenapa nak kena on wechat pulak ? “


“Sebab Acadd nak nyanyi !!”



Klik pada gambar untuk maklumat lanjut sebab Acadd dilanda kemalasan !




"Ingin tuju lagu pada ehem-ehem yang jauh di mata, dekat di hati !"

"Lagu apa Cadd?"

"Angin Syurga !"

"Mati Laaa NakK!"






Nota Kaki :
Nak tanya la..
Kalau Bulan dicampur dengan Roket dan dua Bulan Sabit..
Lama-lama jadi macam Dacing tak ek ?




Tuesday, 16 April 2013

Apa Itu Pulau Sibu dan Kesannya?



Hi,
Hello,
&
Assalamualaikum..




Apa itu pulau sibu ? Pulau Sibu Merupakan.. 

Nah >>LINK Pak Wiki<<.. He can give u the best answer..  


Hahaha 

"Betol-betol pemalas kau Cadd !"

"Sape kate ?"


Pada pendapatan Acadd yang kecil ni Sibu merupakan sebuah pulau yang Acadd dan kawan-kawannya dah plan nak bercuti tapi tak jadi Sobb Sobb Sruttt..  
Bukan Hingus !


Atas sebab-sebab tertentu yang amat sangat tak dapat dielakkan..
Bak kata pepatah Orang Puteh kata :
Family First !





http://www.asiapacific.com.my/twinbeach/facilities_01.jpg
Meredakan tekanan kerja dengan aktiviti-aktiviti !



Since otak Acadd dan kawan-kawannya memang giat putar memutar dek gara-gara akibat terlalu kuat bekerja (BM Failed)

Maka diteruskan juga niat untuk bercuti.. 
Nak Snorkeling dengan Jungle Tracking je sebenarnya..
Dan bersama-sama, itu lagi best !
Meroyan nak berenang wehhh !
Tunggu ! Heee (^__^)



Arghhh stress kerja nih aduhai nye punnnnnn !


"Apa yang kau dok stress kan nye cadd ?"

"Kerja la.. "

"Bersyukur la kau kerja dalam aircond daripada dok kerja tempat panas macam sesetengah orang and bla bla bla..." Kata Fadz Maembong lagi

"Baiklah ostad !"





Nota Kaki:
Tadah tangan tinggi lalu rendahkan hati dan terus bersyukur....
"Acadd ke nih ? Ke bapak kau Cadd ?" Kata Fadz Maembong kepada Acadd.






p/s: Fadz Maembong merupakan seorang lelaki yang 100% takde kena mengena dengan Emma Maembong mahupun Caca Maembong.. 
Akan ada Entry Intro untuk karektorrrr ini.. Sekian..




Thursday, 4 April 2013

Bukan Dia Tapi Aku ! JUDIKA OST Sedetik Cinta TV3


Hi,
Hello,
&
Assalamualaikum..

Dah dua episode aku berkesempatan tengok cerita Sedetik Cinta..
Boleh tahan la..
Kesian pada yang nama nya Amilia !

 

 

Lirik Lagu Bukan Dia Tapi Aku – Judika 

Berulang kali kau menyakiti
Berulang kali kau khianati
Sakit ini coba pahami
Ku punya hati bukan tuk disakiti
* Ku akui sungguh beratnya
Meninggalkanmu yang dulu pernah ada
Namun harus aku lakukan
Karena ku tahu ini yang terbaik

Ku harus pergi meninggalkan kamu
Yang telah hancurkan aku
Sakitnya, sakitnya, oh sakitnya
repeat *
reff:
Ku harus pergi meninggalkan kamu
Yang telah hancurkan aku
Sakitnya, sakitnya, oh sakitnya
Cintaku lebih besar darinya
Mestinya kau sadar itu
Bukan dia, bukan dia, tapi aku
Begitu burukkah ini
Hingga ku harus mengalah
Ku harus pergi meninggalkan kamu
Yang telah hancurkan aku
Sakitnya, sakitnya, oh sakitnya
(Cintaku) cintaku
(Lebih besar dari benciku) lebih besar dari benciku
Cukup aku yang rasakan
(Jangan dia) jangan dia
(Jangan dia) jangan dia cukup aku
(Jangan dia jangan dia) cukup aku
(Jangan dia)

LIVE power LOL !



Nota Kaki:
Cinta ku lebih besar dari benci ku !