Nuffnang Ads

Tuesday, 1 January 2013

NO Money NO Talk !!

Hye
Assalamualaikum
Apa khabar??
Sehat??



http://i.ebayimg.com/t/No-Money-No-Talk-Patch-YELLOW-NEW-Funny-/00/s/NzYzWDEwMjQ=/$(KGrHqVHJCEE63(USBfyBOyrmIu(2w~~60_35.JPG 


Dalam kesempatan ini aku dan Acadd mengucapkan selamat tahun baru kepada pembaca-pembaca yang terbaca blog aku ni.. Moga maju jaya dan semakin diredhai kehidupan kalian..


Redha-redha jugak, tapi duit tetap duit.. Aku pernah terdengar, terbaca, ternampak dan jugak pernah terkena pada batang hidung sendiri.. Apa?? Hidup bertuhankan duit..
Astagfirullah !!

Masuk nak ber ber kat toilet awam pun at least kena ada RM0.20.. 
 Camne tu ??


Bukan terlalu taksub kepada duit tapi kata-kata macam:

Duit bukan segala-segalanya

atau

Cinta itu buta

atau

Biar papa asalkan bergaya
   

Sememang-memang-memang nya dah tak boleh diterima pada zaman ni.. 
 Dan patut ditukar pada:

Duit ada, segala-segalanya ada

dan

Cinta itu duit

dan

Biar sederhana asalkan berduit



Semoga apa yang dirancang berjalan seperti apa yang dirancang supaya tak terancam dek gagalnya merancang.. Punah bahasa..
 Sedang berjinak-jinak dengan loan ASB..
Result ??
 Tahun depan kasi cerita !! 


Nota Kaki:
Malu bertanya sesat jalan, kalau dah sesat, jangan malu contact aku kot-kot korang nak tempah baju, kad kahwin, bisnes kad, stiker, buat wiring dan jugak setting cctv..

Peace yoo, murah yoo !! 
 

 

 

2 comments:

Panda Warrior said...

duit bukan matlamat kehidupan.. tapi dengan duit, kita mampu meneruskan kehidupan.

duit hanyalah alat, bukannya matlamat.

arshad muhamad said...

Betol tu brO !!

Alat untuk mengejar matlamat sampai tersesat-sesat..